Page content

Consistente groei en ontwikkeling

Consistente groei en ontwikkeling

Groei en ontwikkeling zijn fijn wanneer je weet hoe je met gemak kunt groeien.

Groei en ontwikkeling zijn ook essentieel om als mens gelukkig te zijn.

Elke soort op aarde heeft een specifiek talent, iets waar ze in uitblinken. Vogels kunnen vliegen, vissen kunnen zwemmen, en mensen… kunnen creëren. Kijk maar eens om je heen. Dikke kans dat alles wat je ziet gecreëerd is door mensen. En dan heb ik het alleen nog maar over materiële zaken…

Het creëren en scheppen van nieuwe dingen is onze natuur.

En creatie betekent altijd dat je met nieuwe dingen bezig bent. Wanneer dingen routine worden begint de aandacht te verslappen en haal je er minder energie uit. Dat betekent ook dat waar je 5 jaar geleden tevreden mee was, je nu waarschijnlijk niet meer tevreden mee bent.

Als ik dit of dat heb dan is alles goed…

Heb je wel eens gemerkt dat als je een doel behaalde je er tussen de 30 seconden en 3 dagen blij mee was? Dat daarna je volgende doel alweer boven kwam drijven? Het is zinvoller om te leren onderweg naar je doelen tevreden en gelukkig te zijn, dan alleen als je iets behaalt. Bovendien zul je dan die doelen veel gemakkelijker bereiken.

Op een ontspannen manier groeien, dat is de sleutel.

Mensen denken bij groei en ontwikkeling vaak aan “grote stappen – snel thuis”. Mijn ervaring is dat grote stappen vrijwel nooit werken (je veert weer terug naar het oude patroon als de stap te groot is). En als je bedenkt dat je alle inzichten van je hele leven in 1 dag kunt krijgen… dan zou je gek worden!

Als je tevreden kunt zijn met waar je nu staat, creëer je met gemak nog meer tevredenheid.tevreden groei

Ik weet, het gaat in tegen alles wat je leert en hoort van anderen, maar dit is hoe de Wet van Aantrekkingskracht werkt. Waar je je op focust, dat groeit. Focus je op ontevredenheid en frustratie, dan geeft de Wet van Aantrekking je daar nog meer van.

Ben je bang om lui te worden als je tevreden bent? Dan vertrouw je niet op je eigen menselijke natuur. Een mens wil altijd meer, en mens wil altijd verder, de natuur van de mens is om te creëren.

Focus op tevredenheid waardoor je een consistente groei en ontwikkeling zult ervaren.

Denk je dat je vanuit frustratie het meeste groeit? Nope… Je werkt dan tegen de wetten van het Universum in. En hoe krachtig denk je dat die wetten zijn? Ben jij sterker dan die natuurwetten? Dacht ’t niet…

Meer oefenen en kennis opdoen over deze Wet van Aantrekking zorgt voor een leven vol groei en ontwikkeling. Op een ontspannen en tegelijkertijd opwindende manier!

Comment Section

0 thoughts on “Consistente groei en ontwikkeling

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.