Page content

Je geluk in eigen hand hebben?

Je geluk in eigen hand hebben?

Als je je geluk in eigen hand wilt hebben, dan is het beginpunt om volle verantwoordelijkheid te nemen.

Je geluk heb je ook in eigen handen, maar soms denken we dat dingen ons overkomen, dat we er niets aan kunnen doen. En ja, een ongeluk of ernstige ziekte zal niemand zichzelf toewensen. Maar hoe jij omgaat met dat wat er in jouw leven is kun jij wel zelf bepalen.

Als je een ongewenste gebeurtenis in je leven hebt, kun je vanaf verschillende perspectieven die gebeurtenis bekijken.

Wanneer je denkt dat je machteloos bent voelt dat heel naar. Het kan best zijn datMachteloos je niet weet hoe de situatie te veranderen. Het kan zijn dat de verandering te groot of overweldigend voelt. Maar machteloosheid versterkt alleen maar het nare gevoel waardoor je nog meer vast komt te zitten.

Soms kun je de situatie niet direct veranderen. Maar wat je wel vrij snel kunt veranderen is de manier waarop je naar jouw situatie kijkt, het perspectief waar vandaan je naar de situatie kijkt. En als je op een andere manier naar de situatie gaat kijken, zullen je andere dingen gaan opvallen. Dan zul je de mogelijkheden zien die je stapje voor stapje in staat stellen om iets aan de situatie te doen.

Vanuit een ander perspectief kijken zorgt voor beweging in de situatie. En beweging en verandering die je zelf hebt veroorzaakt voelt over het algemeen goed.

Dat geeft een enorm gevoel van kracht en zelfvertrouwen. 

En dat gevoel van kracht en zelfvertrouwen helpt je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Uitdagingen die voorheen misschien te groot en overweldigend leken kun je met dit hernieuwde zelfvertrouwen veel gemakkelijker aan.

Je zult zien, als je volle verantwoordelijkheid leert nemen voor jouw leven en alles wat zich daarin bevindt, dat je samen met die verantwoordelijkheid ook de macht naar je toe trekt om je leven op allerlei vlakken te beinvloeden. Je kunt dan ervaren dat jouw invloed veel groter is dan je ooit gedacht had.

Comment Section

0 thoughts on “Je geluk in eigen hand hebben?

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.