Page content

Leuk werk is als een feestje…!

Leuk werk is als een feestje…!

Leuk en uitdagend werk zorgt ervoor dat je echt graag wilt werken.

Vroeger was werken alleen een manier om geld te verdienen voor je familie. Gelukkig is het steeds normaler om meer uit je werk te willen halen dan alleen status en geld.

Voor leuk werk, zodat je energie en enthousiasme kunt voelen bij je werk, zijn de volgende voorwaarden belangrijk:

  • Dingen doen waar je echt goed in bent
  • Werken met mensen die bij je passen (klanten & collega’s)
  • Het gevoel hebben dat je werk waardevol en zinvol is
  • Interesse hebben in het onderwerp van je werk
  • Kunnen groeien en ontwikkelen in je werk
  • Weten welke kant je op wilt met je werk
  • Weten waarom je doet wat je doet
  • Een goede work-life balance hebben
  • Waardering ontvangen voor jouw bijdrage

Het grappige is, dat als je bovenstaande voorwaarden als criteria gebruikt, geld en status veel gemakkelijker komen! Het lijkt omgekeerd, maar als je deze interne criteria gebruikt om keuzes te maken zodat je kunt genieten van je werk, kun je veel gemakkelijker overvloed op andere gebieden (geld en status) creëren.

Als geld en status de criteria zijn waarop je jouw keuzes baseert, zul je steeds meer ontevredenheid ervaren. Dan ben je niet bezig met wat het beste past voor jou, maar waar je denkt het meeste mee te verdienen. Ook de hele succesvolle mensen zeggen dat dit niet werkt. Zij zien geld als bij-product van het plezier dat ze hebben in hun werk.

Een andere belangrijke factor is de wens voor zekerheid, die botst met de wens om nieuwe dingen te doen. Willen groeien en ontwikkelen is eigen aan elk mens. Groeien betekent inherent dat je bezig bent met nieuwe dingen, of oude dingen op een nieuwe manier doet.

Als je zekerheid gaat ontlenen aan je talenten en de bijdrage waarvan je weet dat je hem kunt leveren, dan kun je gemakkelijker risico’s nemen en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Dan heb je een interne zekerheid gevonden zodat je externe onzekerheden veel gemakkelijker aankunt.

Dan heb je werkelijke vrijheid in je werk gevonden. 

Comment Section

0 thoughts on “Leuk werk is als een feestje…!

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.