Page content

Stappen zetten, daar heb je overtuiging voor nodig,

Stappen zetten, daar heb je overtuiging voor nodig,

Stappen zetten waar je achter staat, waarvan je weet dat je het kunt, dat voelt echt goed!

Stappen zetten voelt goed wanneer je bezig bent jouw wensen en verlangens te realiseren. Het grootste talent van ieder mens is om te creëren. Jouw wensen en verlangens komen voort uit het leven dat je hebt geleefd, de talenten en interesses die je hebt, etc. Vol overtuiging stappen zetten in het realiseren van jouw eigen wensen (persoonlijk of op werkgebied) zorgt voor een gevoel dat je je leven ten volle leeft. Met als gevolg blijdschap en geluk, omdat je bezig bent jouw levensdoelen te vervullen.

Om vol overtuiging stappen te zetten heb je het volgende nodig:

Een goede routeplanner 

We hebben allemaal een interne routeplanner die ons helpt te bepalen welke stap op elk moment het meest effectief is om je wensen te realiseren. Je Hogere Zelf geeft je op elk moment aanwijzingen welke stap je het beste kunt nemen. Die routeplanner beter leren kennen en de aanwijzingen van je Hogere Zelf steeds beter verstaan, zorgt ervoor dat je leven steeds gemakkelijker en moeitelozer gaat. Dan kun je met gemak creëren wat jij wilt.

Zelfvertrouwen

Betekent letterlijk: trouw zijn aan jezelf. Veel mensen hebben geleerd dat de gevoelens van anderen belangrijker zijn dan hun eigen emoties. Daardoor zijn ze niet meer trouw aan zichzelf. Ze proberen de goedkeuring van anderen te gebruiken als criterium om te bepalen hoe ze hun leven het beste kunnen leven.

Wees trouw aan je eigen wensen en verlangens. Niet iedereen heeft dezelfde wensen,Wensen en verlangens diversiteit zorgt ervoor dat we elkaar aanvullen. Het kan zijn dat je je eigen wensen niet meer zo helder weet. Vaak laten mensen hun eigen wensen verwateren doordat ze niet meer geloven dat ze die wensen kunnen realiseren. Het enige dat er gebeurd is, is dat je waarschijnlijk op een “verkeerde” manier hebt geprobeerd je wensen te vervullen, waardoor het niet werkte of heel veel moeite kostte.

Wanneer je leert op welke manieren je met gemak je wensen kunt realiseren zul je weer in contact komen met wensen die je achter je hebt gelaten.

Ieder mens heeft z’n eigen pad te gaan, voor ieder mens is dat eigen pad het beste en voelt het beste. Vandaar dat het vertrouwen op je eigen gevoel ook zo essentieel is.

Om meer zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk om steeds beter waar te nemen wat je voelt. Het oefenen van je bewustzijn door te mediteren is daarbij een belangrijke tool.

Een doel waar je warm voor loopt 

Weten wat je doel is en weten waarom je dat doel wilt bereiken (waar meer redenen voor zijn dan alleen “Ik wil meer geld verdienen” of “Dit is gewoon een logische stap”) geven je een duidelijk gevoel van richting. Hoe specifieker die richting is, hoe gemakkelijker het is te bepalen wat je stappen zijn die je dichter bij je doel zullen brengen.

Innerlijke drive 

Drive is een sterk gevoel van enthousiasme en blijdschap dat je helpt om negatieve overtuigingen en andere obstakels te overwinnen op weg naar jouw doel. Je ontwikkelt meer drive door te onderzoeken wat jouw belangrijkste innerlijke drijfveer is. Weten WAAROM je doet wat je doet, wat zich vertaalt in een gevoel, levert je de drive die het veel gemakkelijker maakt om vol overtuiging stappen te zetten!

Comment Section

0 thoughts on “Stappen zetten, daar heb je overtuiging voor nodig,

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.