Page content

Vergroot je eigenwaarde en ervaar hoe bijzonder jij bent!

Vergroot je eigenwaarde en ervaar hoe bijzonder jij bent!

Je gevoel van eigenwaarde vergroten heeft een enorme impact op wat je kunt creëren

Door het meemaken van negatieve ervaringen kun je tot de overtuiging komen dat je niet bijzonder bent en dat je talenten niet zo veel voorstellen. Dan daalt je eigenwaarde. En alhoewel we als mensen veel dingen gemeenschappelijk hebben, is ook elk mens uniek.

Wat is uniek en dus waardevol aan jou?

De combinatie van persoonlijkheid, opvoeding & achtergrond, overtuigingen, drijfveren, Ik ben waardevoltalenten en interesses is altijd uniek! Jij bent, net als ieder ander mens, uniek in deze combinatie. Dat is de reden dat je met sommige mensen een klik hebt en met anderen niet. Dat is ook de reden dat de ene soort werk wel bij je past en de andere niet. En bovendien dat jij bepaalde voorwaarden hebt die voor jou belangrijk zijn en voor iemand anders niet. Van jezelf kunnen zien dat je uniek bent en kunnen benoemen wat jou uniek maakt geeft je een boost in je eigenwaarde.

Wat levert het je op om overtuigd te zijn van hoe bijzonder jij bent?

  • je zelfvertrouwen neemt toe
  • je kunt gemakkelijker keuzes maken
  • je ziet de route die jij wilt gaan
  • je gevoel van tevredenheid en geluk neemt toe
  • je kunt beter verwoorden waar je goed in bent
  • groei en ontwikkeling wordt leuker en gemakkelijker

Dat is nogal wat…! 

Je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde hangen zeer nauw samen. Bovendien zijn ze de basis benodigdheden voor alles wat je wilt.

Het is ook leuk te beseffen waarin we als mens hetzelfde zijn.

Wat hebben we gemeenschappelijk?

  • De wens te ontwikkelen en groeien. Mensen die deze wens hebben begraven worden steeds minder sprankelend, alsof ze hun levensenergie hebben ingedamd. En degenen die ontspannen en blijmoedig bezig zijn met hun ontwikkeling zullen zich het gemakkelijkst groeien en het meeste geluk ervaren in hun leven.
  • De wens om vrijheid te ervaren. Ieder mens wil zeggenschap en zelf bepalen  wat hij wel of niet wil. Door gebrek aan zelfvertrouwen kan het gebeuren dat je jezelf neerlegt bij beperkingen die je denkt dat er zijn. De vraag is of die beperkingen echt waar zijn. Ik zie vaak dat mensen beperkende overtuigingen hebben, waardoor ze denken dat de beperkingen waar zijn. Jezelf bevrijden van deze beperkende gedachten en overtuigingen geeft je innerlijke vrijheid. En innerlijke vrijheid geeft je de mogelijkheid om vrijheid in je leven te creëren.
  • De wens om echt jezelf te zijn. Ieder mens heeft eigenheid, is uniek. Veelal leren we terwijl we opgroeien, dat er iets mis is met die eigenheid. Ons wordt gevraagd om ons aan te passen en te voldoen aan wat anderen (volwassenen zoals ouders en leraren) van ons wensen. Zo leren we aan dat er iets mis is met onze eigenheid. Maar wanneer je leert om jouw eigenheid te omarmen, terwijl je ook de wensen van de ander in ogenschouw neemt, dan kun je op een gelijkwaardige manier die 2 zaken naast elkaar zien en daarin keuzes maken die voor beide partijen goed werken.

Comment Section

0 thoughts on “Vergroot je eigenwaarde en ervaar hoe bijzonder jij bent!

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.