Page content

Waardering ontvangen voor je werk.

Waardering ontvangen voor je werk.

Waardering werkt 2 kanten op…

Waardering kun je ontvangen als je jezelf waardering kunt geven. Je hebt het vast wel eens gehoord: Je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt. Dit werkt met waardering net zo. Dus:

Jezelf waarderen voor wie je bent zorgt ervoor dat anderen je meer gaan waarderen.

Omgekeerd werkt het ook. Wanneer je anderen waardeert, hun leuke kanten ziet en Jezelf waarderenhun unieke bijdrage kunt benoemen, zorgt dat ervoor dat ze nog meer leuke kanten laten zien die je kunt waarderen.

Ik merk, vooral als klanten hun talenten gaan onderzoeken, dat er de neiging is om veel aandacht te geven aan wat nog niet goed gaat, wat voor verbetering vatbaar is, etc. De Wet van Aantrekking zegt: waar je je op focust dat groeit. En deze Wet is net zo consistent als de zwaartekracht. Dus als je veel aandacht geeft aan dat wat nog niet goed gaat, zal er steeds minder goed gaan…

Focus op wat wel goed gaat en ontdek jouw werkelijke kracht als mens!

Ik weet dat je daarmee tegen veel overtuigingen in zult gaan. Ook weet ik dat er velen zijn die het niet met me eens zijn, en dat is prima. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat het beste werkt. In mijn ervaring (800+ mensen gecoacht) werkt dit ALTIJD het beste!

Wanneer jij jezelf meer waardeert, zullen anderen jou meer waarderen.

Dat trek je dan letterlijk aan. En omgekeerd werkt het ook: wanneer je de mensen met wie je werkt gaat waarderen, zullen ze steeds meer de dingen doen waardoor je ze nog meer kunt waarderen…

In het begin dat je dit bewust gaat toepassen kan het lastig zijn om waardering voor jezelf en anderen te vinden. Maar als je een tijdje oefent wordt het steeds gemakkelijker.

Comment Section

0 thoughts on “Waardering ontvangen voor je werk.

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.