Page content

Zelfverzekerd zijn.

Zelfverzekerd zijn.

Zeker zijn van jezelf maakt het veel gemakkelijker om te groeien.

Zelfverzekerd zijn, of zelfvertrouwen, wil letterlijk zeggen: Zeker zijn van jezelf, trouw zijn aan jezelf.

Om meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid te ontwikkelen zijn er een aantal belangrijke onderdelen:

Onafhankelijk zijn van de mening van anderen.

Veelal hebben we geleerd om de mening van anderen belangrijk te vinden, om ervoor te zorgen dat we niet veroordeeld worden, maar geaccepteerd. Dit is wat we aanleren gedurende het opgroeien. Gedachten die laten zien dat je jezelf afhankelijk maakt van de mening van anderen zijn bijvoorbeeld: 

  • ik hoop maar dat ze me aardig vindt
  • heb ik wel de juiste kleding aan?
  • ik ben te dik
  • ze vinden me vast … (vul maar in)
  • ik hoop maar dat ik niet te hard praat…

Deze gedachten zijn onderdeel van een patroon. En dit patroon weerhoudt je er van om volledig jezelf te zijn. Wanneer je leert om dit patroon los te laten, zul je leren dat je steeds meer kunt vertrouwen op je eigen mening, en bovendien zul je zien hoe waardevol jouw mening is!

Weten wie je bent.

Wanneer je een goed beeld hebt van wie je bent, wat je interesses en talenten zijn, welke persoonlijkheid je hebt, dan kun je gemakkelijker vertrouwen op die informatie. En als je weet wie je bent en je voelt je goed bij wie je bent, dan kun je steeds gemakkelijker het leven en het werk aantrekken (Wet van Aantrekkingskracht) dat het beste bij je past.Zelfvertrouwen boost

Ieder mens is uniek en juist in dat feit ligt jouw kracht en datgene wat je bij te dragen hebt aan deze wereld. Dat klinkt misschien heel groots en meeslepend, maar op een kleiner niveau geldt dat ook. Jij bent van waarde, voor de mensen om je heen en voor de maatschappij als geheel. Je bewust zijn van die waarde en weten wat die waarde is geven je een enorme boost in je zelfvertrouwen.

Comment Section

0 thoughts on “Zelfverzekerd zijn.

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.