Page content

Mindset betekenis

Mindset betekenis

Je mindset is de verzameling aan gedachten en overtuigingen die samen je manier van denken zijn. In je mindset zitten allerlei gewoonten van denken. Gedurende je leven heb je, aan de hand van de gebeurtenissen in je leven, gewoontes in denken en overtuigingen aangeleerd. Je mindset bepaalt de manier waarop je de wereld om je heen indeelt: goed en slecht, leuk en niet leuk, etc. Maar je mindset bepaalt ook of je gemakkelijk met uitdagingen omgaat, gemakkelijk oplossingen vindt voor problemen, of juist niet.

Je mindset is bepalend voor je succes, geluk en overvloed op alle vlakken in je leven.

Mindset is dus een big deal! Zeker als je dingen wilt veranderen in je leven of werk. Succes MindsetJe zou kunnen zeggen dat je mindset de bril is waardoor jij naar de wereld om je heen kijkt. Maar het is ook de bril waarmee je jezelf en anderen bekijkt. De mindset geeft een “kleur” aan die werkelijkheid. Wat je ook doet met je mindset, is je werkelijkheid aantrekken. Dat doe je via de Wet van Aantrekkingskracht.

Mindset en Wet van Aantrekkingskracht.

Deze wet zegt: met de energie die je uitstraalt (gedachten en emoties) trek je je buitenwereld (ervaringen, mensen, problemen of oplossingen, etc) aan.

Je gedachten zetten je emoties aan. Misschien denk je dat je emoties een soort automatische reacties zijn, maar ze worden aangezet door je gedachten. Je kunt gedachten hebben die fijn voelen en die ervoor zorgen dat je fijne dingen creëert, of gedachten hebben die niet goed voelen, en ervoor zorgen dat je steeds meer weerstand ervaart.

Voorbeeld:

Stel je voor je doet iets en het lukt niet. Je kunt denken:

“Tjezes wat stom dat het niet lukt! ik ben stom mindsetDat heb ik nou zo vaak… waarom lukken dingen niet gewoon?” Wanneer je deze gedachten hebt, heb je jouw zelfvertrouwen, je vertrouwen in het feit dat je de oplossingen wel zult vinden, een knauw gegeven. Wanneer je dit vaak denkt wordt het moeilijker om oplossingen te vinden. Bovendien heb je de overtuiging dat bij jou vaak dingen niet lukken sterker gemaakt.

Wanneer je dit maar vaak genoeg denkt heb je een gedachtepatroon (overtuiging) gecreëerd. En door deze overtuiging zul je steeds meer situaties aantrekken, steeds meer gedachten hebben, die in overeenstemming zijn met deze overtuiging. Je zult dan al gauw denken dat jij gewoon niet zo goed bent in het vinden van oplossingen.

Maar dit is niet de waarheid, dit is de “waarheid” zoals jij hem ervaart en gecreëerd hebt. En aangezien jij een creator bent, want dat is ieder mens, kun je ook een andere waarheid creëren waarin jij heel goed bent in het vinden van oplossingen. De gemakkelijkste en meest efficiënte manier om dat te doen is je mindset te veranderen.

Voorbeeld van positieve gedachten wanneer iets niet lukt:

Je kunt ook denken: “Wat jammer dat het niet gelukt is. Ik heb al wel vaker dingen opgelost, dus dit zal me ook wel lukken. De voorbeelden die ik heb van oplossingen die ik heb gevonden zijn… (voorbeelden). Wat zou het fijn zijn om dit op te lossen. Wanneer ik dit opgelost heb voel ik me…. (beschrijf emoties). Misschien kan ik iemand om hulp vragen of weet ik een andere manier om dit op te lossen?”Mindset Boeddha

In dit voorbeeld kun je duidelijk zien wat de impact van verschillende mindsets is. In het voorbeeld van negatieve gedachten zul je heel moeilijk een oplossing vinden. In het voorbeeld van de positieve gedachten zal dat veel gemakkelijker gaan. Je komt dan gemakkelijker in een fijn gevoel, een positieve gemoedstoestand. En die gemoedstoestand zorgt ervoor dat je open staat voor de oplossing. Dat is de impact van jouw mindset! Omdat je met je mindset jouw realiteit creëert en aantrekt, kun je stellen:

Als je een verandering in je realiteit wilt, dan zul je je mindset moeten veranderen.

 

Comment Section

0 thoughts on “Mindset betekenis

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.