Page content

Mindset definitie

Mindset definitie

Mindset is van origine een Engelstalig woord.

 1. een volhardende of karakteristieke mentale attitude die bepaalt hoe je situaties zult interpreteren en hoe je reactie zal zijn op deze situaties.
 2. manier van denken en oordelen; een houding tegenover bepaalde zaken

Denk ook aan: mentaliteit, of de bril waardoor jij de werkelijkheid waarneemt.

Hoe ben je aan je mindset gekomen?

Vaak neem je tijdens je opgroeien onderdelen van de mindset van je ouders over. Dit gebeurt zonder erbij na te denken. Ook de ervaringen die je hebt tijdens je leven zorgen ervoor dat jij bepaalde conclusies trekt. Die conclusies kun je ook wel je overtuigingen noemen.

Je overtuigingen of mindset bepaalt hoe je situaties zult interpreteren en wat je reactie is op deze situaties. En daarmee is je mindset alles bepalend in hoe je omgaat met uitdagingen die je op je levenspad tegen komt.

Welke impact heeft je mindset?

De Wet van Aantrekkingskracht zegt: de energie die je uitstuurt (gedachten en emoties, dus je mindset!) trekt je realiteit (ervaringen, mensen, kansen, problemen, etc) aan. Je mindset is daarmee de magneet waarmee jij jouw werkelijkheid aantrekt. Dus als je niet tevreden bent over je realiteit kun je het beste je mindset veranderen. Dan hoef je die veranderingen niet vol te houden, maar gaan ze vanzelf.

Kun je je mindset veranderen?

Jazeker! Dit is heel goed mogelijk. Het is alleen belangrijk te weten hoe je dat moet doen. Ik kom er online veel onzin tegen over dit onderwerp. Je hebt bijvoorbeeld iets anders nodig dan een paar keer zeggen dat je miljonair bent voordat je de mindset van een miljonair hebt. Om maar iets te noemen.

Wat heb je aan een verandering in je mindset? Mindset impact

Als je door acties probeert je gedrag te veranderen gaat dit heel moeizaam en zal je toch weer de kans hebben terug te vallen in oud gedrag. Zoals je dat ziet bij te veel eten bijvoorbeeld. Mensen gaan op dieet (=actie) zonder dat ze hun mindset veranderen. Daardoor vallen ze steeds weer terug in het gedrag dat hoort bij hun mindset.

Wanneer je eerst je mindset verandert gaan veranderingen in gedrag veel gemakkelijker en beklijven ook. Het kost je dan geen moeite om een verandering in je eetpatroon aan te brengen. Je hebt het probleem dan vanuit de basis, het fundament, opgelost.

 

  Comment Section

  0 thoughts on “Mindset definitie

  Leave a Reply


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.