Page content

Mindset quotes met uitleg

Hieronder vind je een aantal mindset quotes waar ik 100% achter sta. Veel zijn van Abraham Hicks (ik ben een enorme fan!) want die heeft hele goede quotes over mindset en de Wet van Aantrekkingskracht. Verder quotes van Paulo Coelho, Rumi, Richard Bach, Albert Einstein, en mezelf ? Naast de afbeeldingen zal ik zonodig een (vrije) vertaling en korte uitleg geven. Veel leesplezier!

Overvloed aantrekkenDe emotionele omgeving die jij door je gedachten creëert, is bepalend voor alles wat je in je leven meemaakt en aantrekt.

Quote: Net als de wetenschapper die in zijn laboratorium de perfecte omgeving creëert voor wat hij probeert te laten groeien of wil opwekken, zet je een emotionele omgeving neer van aantrekking, die sommige dingen toestaat en andere dingen niet toestaat.

En hoe zet je dan die emotionele omgeving neer? Abraham zegt het al: het gaat over emoties. Je emoties zijn je kompas. Wat goed voelt (positieve emoties), daarmee trekt je fijne dingen aan. Wat niet goed voelt (negatieve emoties) daarmee houd je die fijne dingen tegen… Je gedachten kun je ook in deze 2 categorieën onderverdelen.

Wanneer je steeds meer negatieve gedachten los laat, zul je ervaren dat je steeds gemakkelijker positieve gedachten kunt vinden.

Leren op een andere manier tegen jezelf, anderen en de wereld aan te kijken zorgt ervoor dat je je niet alleen steeds beter voelt, maar ook:Kies je mindset

  • de mensen in je omgeving reageren steeds positiever
  • er vallen je steeds meer leuke dingen op
  • alles gaat gemakkelijker
  • kansen komen jouw kant op
  • dingen die je al lang wilde manifesteren zich, schijnbaar “vanzelf”

Soms is ontspanning het beste recept.

OntspanningWanneer je vast zit in negatieve gedachten of emoties, kun je simpelweg heel erg moeilijk de positieve emoties en gedachten vinden. Dan kan ontspanning zoals een wandeling, mediteren of een dutje doen helpen om je negatieve gedachten te doorbreken. En door ze op een relaxte manier te doorbreken, dan kun je daarna weer gemakkelijker positieve gedachten vinden die je helpen te creëren wat jij wilt.

Alles draagt bij aan datgene wat je wilt creëren. Ja, ook de negatieve dingen dragen bij…

Soms denk je wellicht (net als ik ?), als je negativiteit ervaart: “Dit wil ik niet!Dingen werken goed - mindset Dit doe ik verkeerd!” Dan is er iets wat je vergeet, nl: door negatieve dingen mee te maken, negatieve gedachten te hebben, weet je beter wat je WEL wilt. Daardoor worden je wensen en verlangens steeds specifieker. Dus ook negativiteit helpt je om te creëren wat je wilt.

Bovendien heb je in je leven vast wel gemerkt dat dingen soms mis gaan, en soms goed mis gaan. Maar wanneer je terug kijkt op die dingen, zie je altijd dat er uit die gebeurtenissen goede dingen zijn voort gekomen. En zo kun je deze quote begrijpen.

Wanneer je temidden van negativiteit je kunt bedenken dat dingen altijd een positieve uitwerking hebben, kun je op dat moment de negatieve gedachten en weerstand verminderen. En dat helpt aanzienlijk!

Mindset groeiJe bent ALTIJD op weg naar meer en dat maakt het leven leuk!

Tevreden zijn met waar je bent en benieuwd zijn naar hoe het pad naar wat jij wilt zich ontvouwt is de basis van gemakkelijke en moeiteloze creatie. Ik weet het, het klinkt tegenstrijdig om tevreden te zijn met waar je bent terwijl je een verandering wilt.

Maar wanneer je deze tevredenheid leert, kun je steeds gemakkelijker, steeds meer dingen creëren waar je nog tevredener over bent!

Quote: Je bent altijd, altijd, altijd op weg naar meer – altijd. En wanneer je ontspant & dat accepteert & stopt jezelf pijn te doen omdat je niet op een plek ben waar je niet bent, & in plaats daarvan, start met het omarmen waar je bent terwijl je je ogen gericht houdt op waar je naartoe gaat – nu wordt het leven echt, echt, echt leuk.

Een negatieve mindset levert je NOOIT positieve resultaten!Quote negatieve mindset

We zijn gewend (omdat we dat aangeleerd hebben) om bij negatieve resultaten harder te gaan werken, terwijl het probleem dan ligt in onze mindset. We gaan meer moeite doen en zoeken de oplossing in welke acties we uitvoeren. En daar kun je het probleem niet oplossen…

Wanneer je je mindset verandert, zul je merken dat je je niet alleen beter gaat voelen, maar ook geïnspireerd raakt om andere acties uit te voeren. Door die inspiratie voelt het goed om die nieuwe acties uit te voeren. dan is het geen kwestie van MOETEN, maar WILLEN.

Geïnspireerde acties zijn vaak acties die buiten je comort zone liggen, maar ze voelen enorm goed!!!

inspiratie hogere zelfInspiratie komt van je Hogere Zelf.

Je Hogere Zelf (het non-fysieke deel van jou) is op de hoogte van al je wensen en verlangens, groot of klein. En je Hogere Zelf geeft je aanwijzingen in de vorm van emoties, gedachten en impulsen (de neiging of aandrang iets te willen doen). Negatieve emoties betekenen dat je koud bent (van dat pad af). Positieve emoties betekenen dat je op het pad zit dat leidt naar de vervulling van je wensen en verlangens.

De details van hoe je wensen zullen manifesteren is aan het Universum om in te vullen.Focus op je gevoel

Wellicht heb je de neiging om je bezig te houden met hoe, wat en wanneer vragen betreffende jouw wensen. En je daarmee bezig houden is contra productief!

Het is veel effectiever om het gevoel dat je wilt hebben bij de wensen die zich manifesteren nu al te hebben, nu al aan te zetten. En vervolgens het hoe, wat en wanneer aan het Universum over te laten. Want jij hebt geen overzicht over alle mensen die je kunnen helpen, over de gebeurtenissen die leiden tot de manifestatie.

Quote: Houdt je focus op hoe je je wilt voelen en laat het Universum de details invullen.

Nieuwe doelen stellenEen nieuwe manier van doelen stellen.

Quote: Wij willen dat jouw doelen zijn, liever dan dat ding of die ervaring of die lover of die wat dan ook, wij willen dat jouw nieuwe doel is: “Ik wil dat mijn gemoedstoestand gretig is. Ik wil dat mijn humeur optimistisch is. Ik wil dat mijn gemoedstoestand geweldige dingen anticipeert. Ik wil omschreven worden als blijmoedig. Ik wil omschreven worden als helder. Ik wil omschreven worden als fijn om in de buurt te zijn. Ik wil omschreven worden als samenhangend. Abraham Hicks

Omdat je elke wens of doel wilt voor het gevoel dat je krijgt als je die wens hebt vervuld, is het veel handiger je te richten op het gevoel dat je wilt.

Alles is mogelijk!Tegenstrijdige gedachten

Wij denken dat er dingen onmogelijk zijn. Maar bedenk dan dat jij als mens creator bent. Dat houdt in dat je bezig bent nieuwe dingen te creëren, al is het maar nieuw voor jezelf.

En ook: wat jij nu denkt dat onmogelijk is, blijkt over een tijdje realiteit te zijn!

Quote: Er zijn geen grenzen. Kies het gewoon. Stem jezelf erop af. En ontvang het. Dat is het! Niemand weerhoudt jou ergens van behalve jijzelf en je tegenstrijdige gedachten.

Schrijven geeft helderheidWoorden die positieve kracht hebben.

Schrijven over emoties, voorbeelden uit je eigen leven bedenken bij die gevoelens, zorgen ervoor dat je deze emoties in jezelf losmaakt. En hoe langer je in deze emoties kunt verkeren, hoe meer je de werkelijkhed aantrekt die hoort bij deze emoties.

Quote: Als je een schrift neemt en gewoon deze emotionele woorden schrijft: Helderheid, Liefde, Waardering, Vrijheid & Zekerheid, en lang genoeg op hen gefocust blijft zodat je werkelijk beweging voelt binnen in jezelf, dan zal het pad voor je oplichten. Abraham Hicks

Hulp is er altijd, als je je erop afstemt…Paulo Coelho quote hulp komt

Geholpen worden en hulp toestaan is een kunst die te maken heeft met vertrouwen. Als je kunt leren vertrouwen op jezelf kun je steeds gemakkelijker anderen toestaan je te helpen. Bovendien merk je dan dat er hulp op allerlei manieren naar je toe kan komen: een boek dat je leest en je op een idee brengt, iemand op straat die iets roept dat je aan iets doet denken dat je weer verder helpt. Er is zoveel hulp om jou te helpen je eigen wensen te realiseren op elk vlak dat jij maar wilt!

Quote dromen worden werkelijkheidJe hebt alles in je om je dromen te realiseren.

Als we opgroeien laten veel mensen hun dromen achter en gaan geloven dat ze hun dromen niet kunnen realiseren. Ze vergeten dat de manier waarop ze aangeleerd hebben om hun dromen te realiseren (alleen door acties) tegen de wetten van het Universum ingaan, en dus heel veel moeite kosten.

Als je steeds maar tegen de stroom in zwemt wil je op een gegeven moment ook stoppen. Wat je ook kunt doen is beter gaan begrijpen hoe de wetten van het Universum in elkaar zitten, de Law of Attraction in het bijzonder.

Wanneer je beter begrijpt hoe deze wet werkt en hem toe gaat passen merk je dat je je alleen maar met de stroom mee hoeft te laten voeren… Dan komt je kracht tevoorschijn. Dan voel je inspiratie. Dan kun je je wensen realiseren op een manier die moeiteloos is, en ook nog eens heel erg leuk!!!

Het leven is geen strijd of worsteling, maar een spel.Plezier

Dit is een belangrijke! Want als je het leven, je groei en ontwikkeling en het manifetsren van wensen leuk gaat vinden, dan is het hek van de dam!

En aangezien ieder mens wel plezier wil hebben, terwijl je werkt of leeft of je dingen doet, is dit een krachtige uitspraak! Als je dingen wat minder serieus neemt (wat mij vaak lukt als ik het grotere plaatje kan zien, bekijk hoe weinig significantie sommige dingen hebben waar ik me druk over maak), kun je gemakkelijker plezier vinden.

Quote: Wees gemakkelijk over dit alles. Je hebt de neiging het leven te serieus te nemen. Het leven is bedoeld om leuk te zijn weet je.

Mindset plezierNog een quote over plezier.

Je kent het wel… je bent met het goede been uit bed gestapt (alsof er een slecht been is en een goed been…) en je zit lekker in je vel. Wat je zult herkennen is dat je dan meer mensen tegenkomt die je lachend aankijken, mensen die leuker op je reageren, meer dingen die je opvallen waar je nog meer plezier over kunt hebben.

Dat is geen toeval! Jij bent door je plezier een magneet voor nog meer plezier…

Quote Einstein wonderenEen Einstein quote over wonderen.

Wat denk jij is het verschil tussen deze 2 manieren van je leven te leven?

Quote: Je kunt op 2 manieren je leven leven. Een is alsof niets een wonder is. De andere is alsof alles een wonder is.

Je verwonderen over dingen in je leven, zien hoe het pad dat jij bewandelt precies past bij de gedachten en overtuigingen die je hebt, zien dat dit pad zich perfect ontvouwt, zal ervoor zorgen dat je die perfectie steeds vaker zult waarnemen.

Een klant van me vertelde gisteren hoe hij op 1 dag niet 1 maar 3 perfecte ontmoetingen had (ogenschijnlijk toevallig) met 3 mensen die hem verder konden helpen bij het winstgevend maken van zijn bedrijf. Wat een timing! En de mensen die hij ontmoette waren precies op het juiste tijdstip daar en de gesprekken verliepen geweldig!!! Wat een perfectie!

Quote aantrekkingskrachtHoe je je voelt laat zich zien in je leven. 

Deze geeft ook een geweldig recept in hoe je dingen kunt veranderen. Heb jij een idee wat je overtuigingen zijn? Je hoeft alleen maar te kijken wat zich manifesteert in je leven en je weet het…!

Quote: Hoe je je voelt laat zich steeds zien. Als je zelfvertrouwen hebt, laat zich dat zien. Als je bang bent, laat zich dat zien. Als je een zorgenmaker bent, laat zich dat zien. Als je sterk en zeker en stabiel bent, laat zich dat zien. Als je in welzijn gelooft, laat zich dat zien. Als je in niet-welzijn gelooft, laat zich dat zien. met andere woorden: je krijgt waar je over denkt, of je het wilt of niet.

Quote Baukje WesterlakenHoe belangrijk is de mening van anderen voor jou?

Wat mensen denken over jou en wat ze voelen wanneer ze aan je denken is allemaal projectie en heeft niets met jou te maken. Net als wat jij denkt over anderen alleen maar projectie van jezelf is en niets met hen te maken heeft.

Wanneer je deze “verwarring” gaat doorzien kun je steeds meer vrijheid in je relaties en vriendschappen ervaren.

Goed voelen mindset

 

Ben je bereid om je meningen te herzien zodat je je beter gaat voelen? Of wil je toch graag “gelijk” hebben?

We hebben allemaal meningen, over onszelf en anderen. De vraag is of deze meningen je helpen om je goed te voelen…? Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn? Dat is de vraag die je kan helpen je meningen los te laten die ervoor zorgen dat je je niet goed voelt.

Bijvoorbeeld meningen zoals: ik ben niet goed genoeg, ik werk niet hard genoeg, ik ben lui, er is iets mis met me, ik ben niet mooi genoeg, dit lukt me nooit, mensen werken me tegen, ze zijn het nooit met me eens, enz.

Dat waar je van houdt roept je… Mindset leuk werkDurf je die roep te beantwoorden?

Hier een quote van Rumi over hoe de liefde voor dat wat je doet je helpt om het werk te hebben waar je van kunt houden. Werk kan echt een feestje zijn als je de moed hebt de liefde te volgen.

Quote: Laat jezelf stilletjes aan getrokken worden door dat waar je echt van houdt. Het zal je niet laten verdwalen.

Quote fun mindsetHet leven is leuk en je Hogere Zelf weet dat!

Je Hogere Zelf, ook wel je ziel genoemd, heeft een enorme wijsheid. Er wordt ons geleerd dat het leven niet alleen maar leuk kan zijn, maar is dat wel zo? Als je dingen voor elkaar wilt krijgen met moeite (tegen de Wet van Aantrekkingskracht in) dan is het inderdaad niet leuk.

Maar als je deze wet voor je gaat laten werken, dan wordt het leven echt heel leuk!!!

Quote: Je weet dat je dingen hoort als… Je weet dat het leven niet alleen maar draait om plezier en spelen. En je Hogere Zelf zegt… “Ja dat is het wel! Ja dat is het wel! Ja dat is het wel!”

Ik hoop dat je genoten hebt van deze quotes!

Ik heb in ieder geval enorm genoten van het bij elkaar zoeken van deze quotes en het beschrijven en vertalen ervan.

Misschien ken jij nog leuke of waardevolle quotes? Quotes die jou geholpen hebben bij je mindset?

Deel je ze hieronder in het commentaarveld met mij en de lezers van dit artikel??? Leuk!

Comment Section

0 thoughts on “Mindset quotes met uitleg

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.