Page content

Life Coach tarieven en kosten

Kosten en tarieven van een life coach onderzoeken is een goed idee wanneer je aan het nadenken bent om een life coach in te schakelen.

De tarieven van de verschillende life coaches kunnen nogal uiteenlopen. Omdat coaching maatwerk is, en bovendien een vrij beroep, mag iedere coach zelf bepalen wat ze vragen.

Veel coaches zullen een uurtarief vermelden op hun website, maar niet alle gesprekken zijn standaard een uur.

Bovendien werken veel coaches (nadat je een intake of kennismaking hebt gehad) met coachtrajecten. Daarmee bedoel ik dat je in 1 keer een serie van gesprekken of sessies afneemt. En vaak als je een traject koopt, zul je per uur minder betalen dan het voorgenoemde uurtarief.

Waar je rekening mee kunt houden:

  • Intake of kennismaking is vaak goedkoop of gratis.
  • Tarieven per uur zijn gemiddeld van 50 tot 250 euro. Veel hoger kan ook! Dat is afhankelijk van het aanbod, werkwijze en ervaring van de coach.
  • Beginnende coaches zullen lage tarieven rekenen. Coaches met veel ervaring rekenen vaak hogere tarieven.
  • Vaak geldt: hoe duurder de coach, des te effectiever de coaching. Want de coach moet de prijs ook waarmaken!
  • Alleen gebaseerd op de prijs een life coach uitzoeken is geen goed idee. Je hebt een klik nodig met de coach anders werkt de samenwerking niet…
  • Bij coachtrajecten betaal je minder per uur dan het gestelde uurtarief.
  • Lengte van coachgesprekken varieert.

BELANGRIJK!!!

  1. Het is heel goed mogelijk om een traject bij een life coach vergoed te krijgen bij je werkgever. Want bijv. onderwerpen als onzekerheid, bang zijn grenzen aan te geven en niet goed zijn in communicatie hebben een grote impact op je werkprestaties. Voor veel werkgevers dan ook een goede reden om te investeren in een coachtraject, zodat jij sterker in je schoenen komt te staan.
  2. Sommige coaches houden het contact met hun klant beperkt tot de coachsessies zelf. Ikzelf denk dat het effectiever kan: tussen de gesprekken door kun je telefonisch contact met me opnemen als je ergens tegen aan loopt en dat graag wilt bespreken. Zo kun je veel effectiever door een veranderproces heen, omdat je hands-on, in het moment dat je ergens last van hebt, er weer uit kunt komen.
  3. Ook denk ik niet dat coachgesprekken per definitie een vaste tijdsduur moeten hebben, ieder mens heeft andere behoeften, nietwaar? Dus bij mij kun je weliswaar een traject kopen (na een 1e gesprek) en vervolgens kun je de gespreksuren die je gekocht hebt naar eigen behoefte invullen met gesprekken van 30, 60 en 90 minuten.

Ik wens je veel succes bij je zoektocht naar een life coach!

Comment Section

0 thoughts on “Life Coach tarieven en kosten

Leave a Reply


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.